Maak kennis met ons bedrijf

Welkom bij ons bedrijf Peter Laureys Recycling / Petrec B.V.

Gegroeid vanuit een passie voor milieu en ondernemen is ons bedrijf synoniem geworden van wat duurzaam ondernemen en correct zakendoen betreft. 

Peter groeide op in een grote familie – hij is het negende kind uit een gezin van tien – en met creatieve en ondernemende ouders zit het werken en zakendoen hem in het bloed. 

Ons bedrijf innoveert continu en zoekt steeds naar betere werkwijzen en oplossingen voor het (her)winnen en verwerken van afval- en grondstoffen - kunststoffen in het bijzonder - want hoe meer materialen we hergebruiken en recycleren, hoe minder nieuwe grondstoffen we nodig hebben. Ons bedrijf focust zich daarbij niet alleen op het economische maar ook op het ecologische vlak. 

Onze installaties kunnen kunststoffen zoals HDPE, LDPE en PP shredderen, malen, ontstoffen, wassen en drogen. 

Door een zink-drijftechniek scheiden we verschillende soorten plastic van elkaar. 

De kunststoffen die door onze machines worden verwerkt gaan van buizen, vuilbakken, emmers, tanks, kisten, kratten tot melkflesjes, dopjes tot zelfs spuitjes en rietjes ... 

De minimumdikte van het materiaal bedraagt ongeveer 0,8 mm wat betekent dat het niet mogelijk is om dunne folies te verwerken. Ook niet-drijvende kunststoffen zoals PVC, ABS, PC, PA, PP+T en PP+GF kunnen met onze installaties wel worden gemalen maar niet gewassen. 

Bekijk hier onze contactgegevens

Locatie

Peter Laureys Recycling/ Petrec BV is gevestigd te Dendermonde binnen de driehoek Antwerpen - Gent – Brussel. Onze centrale ligging is een grote troef en heeft het grote voordeel dat er aanzienlijk op transportkosten kan worden bespaard. 

Leveringen en afhalingen gebeuren steeds in overleg met de leverancier of klant, dit om onze productie zo optimaal mogelijk te plannen.  

  • Aven company logo
  • Asgardia company logo
Icon