Maak kennis met ons bedrijf

Welkom bij ons bedrijf Peter Laureys Recycling / Petrec B.V.

Ons bedrijf is gegroeid vanuit een passie voor het ondernemerschap en het milieu en is daarbij synoniem geworden van alles wat duurzaam ondernemen en correct zakendoen betreft. 

Oprichter en zaakvoerder Peter groeide op in een groot gezin – hij is het negende kind uit een gezin van tien – en met creatieve en ondernemende ouders zit het werken en zakendoen hem in het bloed. 

Ons bedrijf innoveert continu en is steeds op zoek naar betere werkwijzen en oplossingen voor het (her)winnen en verwerken van afval- en grondstoffen - harde kunststoffen in het bijzonder - want hoe meer materialen we hergebruiken en recycleren, hoe minder nieuwe grondstoffen we nodig hebben. Ons bedrijf focust zich daarbij niet alleen op het economische aspect maar ook op het ecologische en het ethische.

Onze installaties kunnen kunststoffen zoals HDPE, LDPE en PP shredderen, malen, ontstoffen, wassen en drogen. 

Door een zink-drijftechniek scheiden we de verschillende soorten plastic van elkaar. 

De kunststoffen die door onze machines kunnen verwerkt worden gaan van buizen, vuilbakken, emmers, tanks, kisten en kratten tot melkflesjes, dopjes en zelfs tot spuitjes en rietjes ... 

De minimumdikte die het materiaal moet hebben bedraagt ongeveer 0,8 mm wat betekent dat het niet mogelijk is om dunne folies te verwerken met onze installaties. Ook niet-drijvende kunststoffen zoals PVC, ABS, PC, PA, PP+T en PP+GF kunnen we met onze installaties niet verwerken. 

Bekijk hier onze contactgegevens

Locatie

Peter Laureys Recycling/ Petrec BV is in Dendermonde gevestigd binnen de driehoek Antwerpen - Gent - Brussel.

Onze centrale ligging is een grote troef en heeft het grote voordeel dat er aanzienlijk op transportkosten kan worden bespaard. 

Leveringen en afhalingen gebeuren steeds in overleg met onze leverancier of klant zodanig dat wij onze productie zo optimaal mogelijk kunnen plannen.  

  • Aven company logo
  • Asgardia company logo
Icon